Activiteiten

Er zijn vele activiteiten te vinden op Curaçao. De rijke historie resulteerde in een zeer kleurrijke, vriendelijke bevolking, prachtige koloniale architectuur en een levendige stad. Maar kom ook genieten van de prachtige azuurblauwe zee, heerlijk eten, lekker winkelen, musea, een bruisend uitgaansleven en natuurlijk een keur aan avontuurlijke en sportieve activiteiten. Een balletje golf slaan, scuba diven, of een dagje hiken in de wilde natuur? Of liever een ontspannende spa dag, of de lokale bevolking ontmoeten en een typisch Curaçaose stoofschotel eten? Alles kan, want Curaçao heeft voor elk wat wils.

RONDJE EILAND
Als je een auto huurt is het zeker de moeite waard om richting Westpunt te rijden. Daar vind je onder andere de mooie stranden Grote en Kleine Knip, Boca Tabla en het Christoffelpark. Lunchen kun je bij Landhuis Daniel, Sol Food of Kura Hulanda Resort.

PIETERMAAI
Pietermaai is een historische Caribische stadswijk in opkomst, waar karakteristieke monumenten in oude glorie hersteld zijn, waar artiesten, studenten en vooruitstrevende ondernemers het straatbeeld bepalen en waar gegeten, gedronken, gedanst en genoten wordt. Pietermaai is zowel heerlijk laid-back als verrassend dynamisch.Hier ontmoet je de locals en avonturiers, de levensgenieters en excentriekelingen. Hier zie je de bankdirecteur naast de autowasser aan de bar zitten, terwijl Cubaanse sigarenrook opstijgt op de klanken van jazz, soul en salsa. Hier leeft Curaçao ten volste, in een sfeer van romantiek, historie en het verlangen naar nieuwe ontdekkingen.
www.pietermaaidisctrict.com

PUNDA/OTROBANDA
Punda is een deel van Willemstad, de stad van Curacao. Hier vind je de meeste winkeltjes en terrasjes. Als je over de pondjesbrug naar Otrobanda loopt heb je aan de linkerzijde het Riffort hier zijn ook wat winkels en restaurants.
Let op: sommige winkels zijn van ongeveer 12:00 tot 14:00 gesloten. Je kunt ook een wandeling maken met uitleg over de kunstwerken.
www.dushiwalks.org

KLEIN CURACAO
Je kunt per Catamaran naar Klein Curacao om daar te genieten van de prachtige omgeving en de onderwater wereld.
Kijk voor meer informatie op de website van bluefinn charters. Gasten van Riccavita krijgen een speciale aanbieding.
www.bluefinncharters.com

BOOT HUREN
Er zijn verschillende organisaties waar je een boot kunt huren.

www.boothuren.nl

DOLPHIN ACADEMY
Natuurlijk mag een duik met dolfijnen niet ontbreken! Bij Dolphin Academy kun je met deze prachtige dieren zwemmen, die behoren tot de natuurlijke fauna van Curaçao; een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!
Zeker tijdens de schoolvakanties adviseren wij je om alvast vanuit thuis een reservering te maken via de website.
T. +5999 465 8900
www.dolphin-academy.com

SHETA BOKA NATIONAL PARK
Laat je verrassen door Curaçao’s uitzonderlijke landschap. In het westelijk deel van het eiland vind je een natuurpark zoals je nooit eerder hebt gezien. De ruwe zee sleet aan de noordkust zeven inhammen uit en liet grotten, natuurlijke bruggen en wilde stranden achter. Bereikbaar via hiking trails of met de auto.
T. +5999 864 0444
Facebook: Shete Boka

MOUNTAIN BIKEN
Ontdek Curaçao op een hele andere manier. Wannabike.com biedt prachtige tours die je naar plaatsen brengt waar je normaal nooit zou komen. Ze hebben ook een speciale Kids Club. Je vindt ze op de Caracasbaaiweg 231.
T. +5999 527 3720
www.wannabike.com

CHICHI CURACAO / Serena’s art factory
Chichi is een sensuele, mooi geronde Caribische figuur. Zij vertegenwoordigt de slimme, gelukkige en zorgzame oudste zus. Ze is handgemaakt en geschilderd in heldere Caribische kleuren door lokale ambachtslieden in Serena’s Art factory en kan als souvenir of origineel kunstwerk gekocht worden. Je kunt hier ook workshops volgen en je eigen figuur schilderen.
Facebook: chichi Curacao.

ALOE VERA PLANTAGE
Tijdens een bezoek aan de plantage kom je alles te weten over deze krachtige, geneeskrachtige plant. Ook zijn hier alle producten te koop.
T. +599 9 767 5577
www.curaloe.com

STRUISVOGELBOERDERIJ
De Curaçaose Struisvogelkwekerij is een van de grootste in het Caribische gebied. Hier kom je te weten hoe struisvogels leven en broeden. Je kunt zelf rondkijken op de boerderij met de meer dan 600 vogels, maar je kunt ook een rondleiding krijgen met uitleg over deze wonderlijke loopvogels. Zambezi, het eigen restaurant van de kwekerij, serveert Afrikaans georiënteerde maaltijden, met uiteraard ook struisvogelvlees, en Zuid-Afrikaanse wijnen en likeuren.
Weg naar Santa Catharina
T. +5999 7472777
www.curacaoostrichfarm.com

Voor meer activiteiten, bezienswaardigheden en tours kijk op www.guideandgo.com, www.curacao.com of www.curacaotogo.com

< Terug naar overzicht