auto huren curacao vakantie

Aanbieders autoverhuur Curacao

Bij aankomst op Hato Airport op Curacao heb je natuurlijk diverse aanbieders van autoverhuur tot je beschikking klaar staan. Maar misschien regel je dit ook liever voordat je op vakantie gaat, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over het huren van een auto en je meteen aan je vakantie kunt beginnen!

Tegenwoordig is het gemakkelijk om online te boeken, maar heb je wel te maken met diverse factoren. Is de aanbieder betrouwbaar? Zijn er nog verborgen kosten? Heb je een creditcard nodig voor de boeking? Niet altijd even gemakkelijk.

Op Curacao heb je onder andere de keuze uit:

Jan Thiel car rentals zij zitten bij ons om de hoek. Het is dan handig om een taxi te nemen vanaf het vliegveld en je auto te huren wanneer je hem daadwerkelijk wil gebruiken. Misschien wil je de eerste dagen nog even bijkomen en heb je hem nog niet nodig. Wij hebben goede afspraken met hen gemaakt, dus als je boekt als je verblijft in Riccavita krijg je een speciale voorkeursbehandeling.

Avis autoverhuur
Sixt
Sunny Cars (ook via de ANWB)
Hertz
Easy Terra

Auto huren - tips & tricks

Als je een auto gaat huren voor tijdens je vakantie, denk dan zeker even goed na over de volgende punten.

  • Kies een auto met genoeg ruimte. Als je uit het vliegtuig komt, heb je vast een grote koffer bij. Niet alleen jij, maar ook de gezinsleden/ vrienden etc. waar je mee reist. Ook deze moeten mee naar je vakantieverblijf. Ook tijdens je vakantie is het vaak gemakkelijk om boodschappen te kunnen doen, of de auto vol te laden met luchtbedden en opblaasdieren voor een dagje strand.
  • Cabrio: wat klinkt leuker dan je haren laten wapperen in de wind terwijl je met een cabrio het eiland doorkruist? Op Curacao is het advies toch echt om een auto met een dicht dak huren! De zon in combinatie met de wind zorgt er waarschijnlijk voor dat je roodverbrand uit de auto stapt. Huur liever een auto met airco.
  • Let op eventuele schade bij het meenemen van de auto. Loop de auto even na voordat je vertrekt, samen met de verhuurder. Maak foto’s van bestaande beschadigingen en noteer deze op het huurcontract. Zo kan er achteraf geen discussie ontstaan.
  • Navigatie: Grote kans dat je de weg niet kent in het land waar je op vakantie bent. Op Curacao kun je het beste een app gebruiken met een offline kaart. Zorg dus dat je deze alvast thuis hebt gedownload. Goede apps zijn “Waze” en “Maps.me”

Parkeer je huurauto voor de deur van je eigen villa

Vakantievilla Riccavita

Je wil graag een auto huren om Curacao mee te verkennen, maar je hebt ook een fijne plek nodig om even bij te komen van al dat moois. Gelukkig kan ook dat op een mooie locatie, in je eigen villa of penthouse aan de Jan Thiel baai.

Riccavita is één van de meest bijzondere villa’s op Curaçao. De markante villa & penthouse, volledig naar zee gericht, is werkelijk een pareltje aan de zuidoost kust van Curaçao. Het huis baadt van ’s ochtends tot ’s avonds in de zon en ademt de Caribische sfeer. De strakke architectuur staat in mooi contrast met de sfeervolle inrichting met aandacht voor details. De perfecte combinatie van luxe comfort en sfeer maakt van je verblijf een waar genot.

Uitkijkend over de Caracas baai, het Spaanse Water en de Jan Thiel baai, kom je hier heerlijk tot rust. Palmbomen en bougainvilles in de tuin zorgen voor een prachtige omlijsting van het huis. De villa en penthouse hebben ieder volledige privacy. Uiteraard kun je heerlijk genieten van de privé zwembaden met buitendouche, bij de villa in de achtertuin, bij het penthouse op de verdieping, aan de voorzijde, uitkijkend over zee. De ideale plek om je te laven aan de zon of een drankje te doen bij de altijd zwoele avonden. Je zult je in deze ruime villa snel helemaal thuis voelen. Alles ademt hier luxe uit, met een open sfeervol karakter en aandacht voor kunst en natuur.