riccavita-villa-penthouse-janthiel-curacao-duikvakantie-op-curacao

Mooie duiklocaties op Curacao

Ben je op zoek naar een onvergetelijke duikvakantie op Curacao? Of hou je meer van snorkelen? Curacao heeft op beide gebieden meer dan genoeg te bieden.

In de Santa Marthabaai zijn verschillende duikplekken, waaronder het “Airplane wreck”, restanten van een vliegtuigje bedekt met begroeiingen. Een waar paradijs vind je bij Kabes di Baranka, waar de wand dik begroeid is met koraal.

Als je er een dagje van wilt maken, is Kokomo Beach Club een goede optie. Gelegen aan de Vaerssenbaai en voorzien van een restaurant, bar, toiletten en douches kun je vanaf de kust een mooie rifduik maken. Er zijn nog veel meer mooie en bijzondere duikplekken te vinden rondom dit eiland, een mooi lijstje kun je vinden op de website van Curacao.com:   http://www.curacao.com/nl/directory/doen/duiken/duikplekken/

Zeker niet te missen, is een dagtocht naar Klein Curacao. Hier kun je geweldig snorkelen en de kans is behoorlijk groot dat je er ook zeeschildpadden zult spotten! Zwem rustig met ze mee, dan heb je het meeste kans dat ze in de buurt blijven. Afhankelijk van hoe je naar Klein Curacao gaat, (boot, catamaran, powerboot) kun je wellicht een snorkel en bril lenen. Zo niet, zorg dan dat je ze zelf meeneemt. Kijk op de website van naarcuracao.com voor een vergelijk van aanbieders.

Duikscholen op Curacao

Heb je nog geen duikbrevet? Ook dan heb je op Curacao genoeg opties om deze te halen, of neem een introductieles. Omdat er zo veel moois te zien is in de Caribische onderwaterwereld, zijn er ook genoeg aanbieders om je het duiken te leren. Ocean Encounters heeft drie locaties op Curacao waar je terecht kan, voor zowel duik- als snorkelexcursies. Ook bieden ze Animal Encounters aan, waarbij je in het Sea Aquarium Park de kans hebt om roggen, ,vissen ,schildpadden, maar ook haaien in hun natuurlijke omgeving te zien.

Bij Divers of the Caribbean kun je terecht voor al je duik- en snorkelbenodigdheden. Ze helpen je graag met het verhuren van alle juiste materialen voor een prachtig onderwater avontuur. Gevestigd in de historische Waterfortbogen, loop je met je spullen zo het water in.

Bij Scubado kun je zo de Jan Thiel baai induiken, vanaf de steiger bij hun zaak. Het duiken hier is ook nog eens toegankelijk voor alle niveaus, dus zeker leuk om een uitje van te maken met de familie!

duikcentrumvandeven
Ocean encounters
Divers of the Caribbean
Scubado

Duik ook eens je privé zwembad in

Feel at home @ Riccavita

Na een dag duiken ben je vast toe aan een lekker hapje & drankje, en waar beter uit te rusten dan in je “eigen” villa of penthouse? Boek je verblijf tijdens je duikvakantie in Riccavita, en geniet van de rust en ruimte van een eigen huis, op vakantie.

Riccavita is één van de meest bijzondere villa’s op Curaçao. De markante villa & penthouse, volledig naar zee gericht, is werkelijk een pareltje aan de zuidoost kust van Curaçao. Het huis baadt van ’s ochtends tot ’s avonds in de zon en ademt de Caribische sfeer. De strakke architectuur staat in mooi contrast met de sfeervolle inrichting met aandacht voor details. De perfecte combinatie van luxe comfort en sfeer maakt van je verblijf een waar genot.

Uitkijkend over de Caracas baai, het Spaanse Water en de Jan Thiel baai, kom je hier heerlijk tot rust. Palmbomen en bougainvilles in de tuin zorgen voor een prachtige omlijsting van het huis. De villa en penthouse hebben ieder volledige privacy. Uiteraard kun je heerlijk genieten van de privé zwembaden met buitendouche, bij de villa in de achtertuin, bij het penthouse op de verdieping, aan de voorzijde, uitkijkend over zee. De ideale plek om je te laven aan de zon of een drankje te doen bij de altijd zwoele avonden. Je zult je in deze ruime villa snel helemaal thuis voelen. Alles ademt hier luxe uit, met een open sfeervol karakter en aandacht voor kunst en natuur.