riccavita-villa-penthouse-janthiel-curacao-trouwen

trouwen op Curaçao, ja ik wil

Trouwen op Curaçao, ja ik wil

 

Afgelopen week op Curaçao zag ik weer een romantisch plaatje; Een jongeman, beetje zenuwachtig om zich heen kijkend, familie op de achtergrond, en een meisje “niets vermoedend” op het strand. De jongen ging op zijn knieën, en deed heel romantisch zijn aanzoek op het parelwitte strand, de zee klotsend tegen de rotsen. Gelukkig zei ze ja, waarop familie met camera’s in aanslag, dit speciale moment vastlegden. De vervolgstap is natuurlijk de trouwdag.

Misschien heb je er altijd al van gedroomd: trouwen op Curaçao; met blote voeten in het zand terwijl je het Ja-woord geeft aan de liefde van je leven. Curaçao is een heerlijke tropische bestemming waar je (letterlijk) in het huwelijksbootje kunt stappen. Om te zorgen dat je ook legaal trouwt, zorg je ervoor dat je uiterlijk twee maanden voor de huwelijksdag alle benodigde documenten heb toegestuurd aan de Burgerlijke Stand (Kranshi) op Curaçao. Kijk op de website van de Burgerlijke Stand om te lezen welke documenten je dient op te sturen, en aan welk adres.

Je kunt ervoor kiezen om zelf alles te regelen voor je aankomend huwelijk, maar dit is wellicht niet gemakkelijk als je dit vanuit Nederland wil doen. Veel bruidsparen kiezen er dan ook voor om een wedding planner in te huren op Curaçao. Dat voorkomt een hoop stress en zal er zeker voor zorgen dat je straks optimaal van de grote dag zult kunnen genieten!

Een aantal gerenommeerde wedding planners als je wil trouwen op Curaçao zijn:

 

BanKasa Dream Weddings
Celebrations
Loof Curacao

weddingsbymerel
interweddings
beaumariage.nl

destination love
The perfect wedding

Naast trouwen op het strand zijn er nog vele andere mogelijkheden te bedenken voor de huwelijksvoltrekking op Curaçao. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal prachtige landhuizen die zich lenen voor jullie grote dag. Als je van historie en authenticiteit houdt is dat zeker een aanrader. Ook kun je trouwen in het stadhuis van Curaçao, een prachtig en vrolijk gebouw, gebouwd tussen 1865 en 1884. Kies je toch voor een huwelijk op het strand? Dan heb je nog de keuze uit een openbaar strand of een van de hotelstranden. Het voordeel van een hotelstrand is natuurlijk dat je er meteen je receptie, diner en/of feest kunt houden. Plus, het hotel kan je een hoop werk uit handen nemen omdat zij alles klaar kunnen zetten voor je.

Voor het verblijf rondom jullie huwelijk, zou je zeker eens kunnen denken aan Riccavita villa & penthouse. Waarschijnlijk komen jullie niet alleen, maar nemen jullie familie en goede vrienden mee voor de grote dag! Hoe gezellig is het om voorafgaand aan het huwelijk samen te verblijven in de villa en/ of het penthouse! Na jullie huwelijk kunnen jullie samen achterblijven om de huwelijksreis hier door te brengen, terwijl de gasten weer terug vliegen. Of misschien willen jullie gasten er wel een week vakantie aan vast plakken, en gaan jullie samen verder op reis! Alles is mogelijk.

 

< Terug naar overzicht