Snorkelen in de Caracasbaai

Vroeg op, om te snorkelen in de Caracasbaai. En dan bedoel ik nog niet eens bij de Tug boot, maar gewoon het strandje naast Pop’s place. Het is lekker dichtbij, 5 minuutjes met de auto. Als je zin hebt kun je natuurlijk ook lopen. Nou dat was bij ons niet het geval, op dit moment, maar ook wel wat onhandig met het gesjouw van snorkels en flippers. We hadden een nieuw full mask gekocht en wilden het graag uitproberen. Op dit vroege uur was er nog niet veel te doen. Het zonnetje liet zijn eerste warme stralen al schijnen en we gingen direct onze uitrusting aan doen. Het is zo heerlijk dat het water altijd lekker is. Je hoeft nooit te denken, brr even over een drempel heen. Het is gewoon heerlijk. Er stond een man van het eiland, te genieten van deze mooie spot. We spraken even met hem en hoorde dat hij bijna iedere dag even daar kwam, om te genieten van deze plek. Zeker zo vroeg in de ochtend, nog zo heerlijk rustig, als de dan nog moet beginnen. Als het verkeer nog niet op gang is gekomen en de rust je omarmt. Hij wees ons naar een spot, gewoon 2 meter van de kant waar rotsblokken het water in gaan vanaf de kant, daar al is zoveel moois te zien.

We snorkelden erheen. en ja, je bent gewoon echt verbaasd, hoe dichtbij enkele meters van het strand je al direct rond zwemt tussen de vissen. Op en aan de rotsen is er natuurlijk veel te eten te vinden voor de vissen vandaar dat je ze hier zo in grote getallen aantreft. We snorkelden wat verder en troffen enkele grote open betonnen blokken aan. Er groeide koraal op en omheen en door de gaten heen zwommen vissen af en aan in allerlei soorten en maten. Zo mooi, je kan hier lang naar blijven kijken. Tot ik plotseling, tadatada… een enorme rode poot boven het blok uit zag komen. Eens dichterbij (best spannend) om te onderzoeken waar die bij hoorde. Zo hé, zo groot had ik ze nog nooit in het echt gezien. Een enorme krab van wel 80 cm doorsnede, wat een beest. Op zijn dooie gemak zat hij eten naar binnen te werken, met zo’n grote schaar, hop naar zijn mond. Ik ben benieuwd of ik hem volgende keer weer aantref. Daarna nog enorme scholen vissen gezien, zo onvoorstelbaar. Als je zonder masker daar aan het zwemmen bent, heb je geen flauw idee wat er allemaal om je heen gebeurd.

Toen we terugkwamen aan de kant, stond er een mobiel kraampje van een man die kokosnoten verkocht. Hoe heerlijk, na een ontspannende, exciting snorkelduik, nog even na te genieten van dit moment, op het strand, met een verse kokosnoot in de hand!

We hadden een go pro bij om filmpjes te maken, ik wil er nog wat op ons Youtube kanaal zetten. Alhoewel het in het echt altijd mooier is, is het in ieder geval leuk om later thuis weer terug te kijken.

< Terug naar overzicht